Öresundsbron från fågelperspektiv.

Öresundsanalys

Region Skåne analyserar utvecklingen i Öresund och tar fram statistik för pendling, flyttningar och flera andra områden.

Öresund sedan år 2000: Utveckling och trender sedan Öresundsbrons öppnande

Denna rapport analyserar hur Öresundsområdets ekonomi, befolkning, arbetsmarknad och pendlingsnivåer har utvecklats sedan år 2000. Analysen bygger huvudsakligen på Öresundsdatabasen Örestat, och jämförelser görs genomgående med utvecklingen i Sverige och Danmark i stort. Rapportens slutsatser diskuterades online i ett seminarium den 23 januari 2024. Medverkade gjorde Christian Lindell, samhällsanalytiker på Region Skåne, och Johan Wessman, VD för Øresundsinstituttet. Sändningen leddes av Linus Siöland, samhällsanalytiker och rapportförfattare.

Rapport: Öresund sedan år 2000

Webbinarium om den senaste Öresundsanalysen 2024

Pandemins effekter på gränspendlingen

En nyligen framtagen analys visar att pendlingen över Öresund under 2021 återhämtade sig efter en nedgång i samband med coronapandemin 2020. I samband med rapportsläppet hölls ett webbinarium där Christian Lindell, analytiker på Region Skåne, och Johan Wessman, vd på Öresundsinstitutet, pratar om gränspendlingens utmaningar och möjligheter i framtiden. Johanna Lundström är programledare.

Mer information

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen!

Berätta gärna vilken information som är fel eller saknas genom att skicka en synpunkt till webbredaktionen.

Tänk på att webbredaktionen inte kan svara på eventuella frågor som du ställer här.

Tack för din hjälp att förbättra webbplatsen, dina synpunkter har skickats till webbredaktionen.