Man i snickarverkstad

Yrkeshögskolan

Yrkeshögskolan är en eftergymnasial utbildningsform som kombinerar teori och praktik (LIA, lärande i arbete), som genomförs i nära samarbete med arbetslivet, så att skånska arbetsgivare kan fortsätta växa och skåningarna kan hitta attraktiva jobb.

För att ge utbildningarna kopplingen till arbetslivet, behövs engagerade arbetsgivare som tillsammans med andra branschaktörer bildar ledningsgrupper som påverkar utbildningarnas innehåll, utformar kursplaner och kunskapsmål, föreläser på utbildningarna och tar emot LIA-studenter på sina arbetsplatser.

Eftersom YH-utbildningarna är helt anpassade efter branschens behov och ständigt förändras och utvecklas, får hela 93% av de studerande jobb efter utbildningen – många av dem på den arbetsplats där de gjort sin LIA-period. Och de deltagande arbetsgivarna får arbetssökande med exakt rätt kompetens.

Träffa några som kan berätta mer

I ett par olika filmer får du träffa Marcus som behövde anställa ett gäng tågtekniker, Nelly som passade på att utbilda sig till ett framtidsyrke och Madeleine som är stolt över att samordna det hon kallar Sveriges bästa utbildningsform. 

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen!

Berätta gärna vilken information som är fel eller saknas genom att skicka en synpunkt till webbredaktionen.

Tänk på att webbredaktionen inte kan svara på eventuella frågor som du ställer här.

Tack för din hjälp att förbättra webbplatsen, dina synpunkter har skickats till webbredaktionen.