EUs flagga med blå himmel som bakgrund.

Horisont Europa Master classes

Region Skånes stödfunktion för Horisont Europa erbjuder en serie kostnadsfria kurser som täcker in kunskap kring förfinansieringsfasen, det vill säga ansökningsprocessen, till Horisont Europa. Utbildningen ges av experter på EU - finansiering och Horisont Europa.

Vad innebär Master classes?

Horisont Europa Master classes omfattar lärande och coachning för två olika nivåer – nybörjare och avancerad. Kuserna är till för den som vill öka sin förståelse och framtida förmåga att delta i EU:s forsknings- och innovationsprogram, med målsättning att på sikt genomföra relevanta ansökningar.

Horisont Europa delar ut 95 miljarder euro till projekt för forskning och utveckling under perioden 2021 till 2027. Ansökningar sker i hård konkurrens så för att öka chansen för skånska aktörer att lyckas har Region Skåne skapat en samlad stödfunktion med fokus på samverkansforskning.

Horisont Europa Master classes vänder sig till forskare, rådgivare på universiteten, aktörer i näringslivet, offentlig sektor eller andra organisationer som till exempel klusterinitiativ, branschorganisationer, inkubatorer, med flera.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen!

Berätta gärna vilken information som är fel eller saknas genom att skicka en synpunkt till webbredaktionen.

Tänk på att webbredaktionen inte kan svara på eventuella frågor som du ställer här.

Tack för din hjälp att förbättra webbplatsen, dina synpunkter har skickats till webbredaktionen.