Referenspersoner för produktionsstöd och utvecklingsstöd

Alla ansökningar bedöms i konkurrens med varandra. I arbetet med att handlägga ansökningarna stämmer respektive utvecklare av ansökningarna inom sitt konstområde med en extern referensperson. Referenspersonerna är sakkunniga inom olika områden och verkar rådgivande.

Beslut som avser bidrag över tio prisbasbelopp tas av Region Skånes kulturnämnd. Besluten som avser bidrag under sex prisbasbelopp tas av kulturförvaltningens chef.

Referenspersoner:

Bildkonst och form

Malin Zimm är arkitekt och doktor i arkitektur, utbildad på KTH I Stockholm, där hon 2005 lade fram sin avhandling om arkitekturens narrativa former. Hon har undervisat på Arkitekturskolan KTH och på Konstfack, och är verksam som föreläsare, skribent och kritiker inom kultur och gestaltad miljö. Zimm var chefredaktör på tidskriften Arkitektur mellan 2019-2022 och har tidigare varit sakkunnig i arkitektur på ArkDes, samt forskningschef och omvärldsanalytiker på White Arkitekter. Tillsammans med Mattias Bäcklin driver hon det mobila konst- och arkitekturgalleriet Zimm Hall sedan 2015.

Cirkus 

Moa Asklöf Prescott är lindansare, ursprungligen från Göteborg, men nu baserad i Danmark. Hon är grundande medlem av kompanierna Tanter och Sputnik & Wild Wonders, och har sedan 2013 arbetat med scenkonst i och utanför Europa. Hon är utbildad på Akademiet For Utæmmet Kreativitet i Köpenhamn och mastersprogrammet Contemporary Performative Practices på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg.

Dans

Malin Astner är pedagog och danskonstnär med bas i Malmö och arbetar sen 2016 som studielektor i dans och koreografi på Den Danske Scenekunstskole i Köpenhamn. Efter examen 2002 från Danshögskolan i Stockholm arbetade Malin frilans som dansare med ett flertal koreografer i Sverige och Europa, främst Berlin. Malin har även varit koreografiassistent i ett flertal uppsättningar av koreografen Susanne Jaresand, samt på Skånes Dansteater. Malin är en av grundarna till Blink och Samtidsverket, organisationer med uppdrag att arbeta för koreografi och forskning. Som gästundervisare har Malin haft uppdrag bland annat på Norrdans, Skånes Dansteater, Danscentrum Syd, Väst och Brådjupa dansfestival med mera. 

Film och rörlig bild

Helena Isaksson Baeck är frilansjournalist och filmproducent baserad i Kalmar. Helena har examen inom media och litteraturvetenskap och har arbetat med journalistik och film inom Public Service och för olika organisationer. Hon har bland annat gjort dokumentärerna ”Vägen till Ann-Christine” och serien ”Välkommen till vår vardag”. Helena är initiativtagare till och har arbetat som verksamhetsledare för Songlines, ett nationellt nätverk som skapar möjligheter för unga människor att utvecklas med musik och kultur över alla gränser.

Kulturarv 

Daniel Borgman är historiker och museichef på Hallands Militärhistoriska museum. Han har tidigare bland annat arbetat på Länsmuseet Halmstad och Falkenbergs museum. Han har också arbetat som kulturarvsutvecklare på Region Halland, och har lång erfarenhet av kulturarvsfrågor och offentlig sektor.

Litteratur och serier

Cecilia Davidsson är författare och konstnärlig lektor i kreativt skrivande vid Linnéuniversitetet i Växjö. Hon har sitt ursprung i Småland, men är bosatt i Stockholm. Hon debuterade 1994 med En av dessa nätter, en samling berättelser som gav henne Katapultpriset. Hon har publicerat ytterligare fyra novellsamlingar samt tre romaner. Cecilia skriver även barnböcker och lättlästa böcker i form av bearbetningar av klassiska verk. Cecilia är ledamot i Smålands Akademi och har suttit med i juryn för Litteraturpriset till Pär Lagerkvists minne.

Musik

Daniel Hansson är Director Musices vid Malmö universitet och konstnärlig ledare för Malmö akademiska kör och orkester. Daniel har dirigerat ett flertal orkestrar i Sverige men är också verksam internationellt. Daniel var en av initiativtagarna till projektet Rösträtt som handlar om barns rätt till musik på barns villkor och att få göra sin röst hörd och drevs på Malmö universitet 2010-2013. Sedan 2018 är Daniel gästprofessor i dirigering vid Lviv National Conservatory of Music, Ukraina.

Teater

Marit Mevold är scenkonstnär, baserad i Malmö, och har examen i konceptuell scenkonst från Teaterhögskolan. Hon har även en dubbel-kandidat i socialantropologi och statsvetenskap där hennes fokus har kretsat kring identitetsfrågor, kultur och nationsbyggande. Marit är grundare och verksam i den nystartade scenkonstgruppen Mindblow Performance där hon utforskar och utvecklar interdisciplinära metoder i scenkonsten. Marit är född och uppvuxen i Etiopien och har även norsk härkomst. Hon arbetar även som projektledare på KRUT - den kreativa platsen för unga på Malmö stadsbibliotek.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen!

Berätta gärna vilken information som är fel eller saknas genom att skicka en synpunkt till webbredaktionen.

Tänk på att webbredaktionen inte kan svara på eventuella frågor som du ställer här.

Tack för din hjälp att förbättra webbplatsen, dina synpunkter har skickats till webbredaktionen.