Var med och forma branschens framtid

Yrkeshögskolan är en eftergymnasial utbildningsform som kombinerar teori och praktik (LIA, lärande i arbete), som genomförs i nära samarbete med arbetslivet, så att skånska arbetsgivare kan fortsätta växa och skåningarna kan hitta attraktiva jobb.

För att ge utbildningarna kopplingen till arbetslivet, behövs engagerade arbetsgivare som tillsammans med andra branschaktörer bildar ledningsgrupper som påverkar utbildningarnas innehåll, utformar kursplaner och kunskapsmål, föreläser på utbildningarna och tar emot LIA-studenter på sina arbetsplatser.

Eftersom YH-utbildningarna är helt anpassade efter branschens behov och ständigt förändras och utvecklas, får hela 93% av de studerande jobb efter utbildningen – många av dem på den arbetsplats där de gjort sin LIA-period. Och de deltagande arbetsgivarna får arbetssökande med exakt rätt kompetens.

Här får du träffa några som kan berätta mer: Marcus som behövde anställa ett gäng tågtekniker, Nelly som passade på att utbilda sig till ett framtidsyrke, och Madeleine, som är stolt över att samordna det hon kallar Sveriges bästa utbildningsform.

VI BEHÖVDE ANSTÄLLA 150 PERSONER

Ung kvinna mekar med tåg, text på bild: Vi behövde anställa 150 personer.Marcus och Nelly på Mantena, Hässleholm >

93% FÅR JOBB EFTER STUDIERNA

Porträttbild på kvinna. Text på bild: 93 % får jobb efter studierna.Madeleine Leth, YH-samordare >