Southern Sweden Design Days - en språngbräda för hållbar och innovativ design

Malmö blir centrum för hållbar design under Southern Sweden Design Days 23–26 maj. Festivalen bjuder på utställningar, seminarier och workshops med fokus på innovation och samverkan.

Southern Sweden Design Days, som nu hålls för fjärde året i rad, är en internationell designfestival som syftar till att synliggöra och bygga kunskap kring design. Festivalen bygger på ett bottom up-perspektiv där ett engagerat och drivande regionalt designcommunity skapar det kreativa innehållet. Form/Design Center i Malmö fungerar som den samlande aktören för evenemanget.

Temat för årets festival är CARE. To CARE – att ta hand om och tillgodose andras behov. Temat sträcker sig över ett brett spektrum från det intima och personliga till storskaliga, globala sammanhang. För en del kan CARE föra tankarna till omsorg om detaljer, utformning av en miljö eller valet av ett specifikt material. Att transformera i stället för att nyproducera. Andra kan associera det med människors fysiska och mentala hälsa.

Lokstallarna fungerar som festivalens huvudarena med sina 6 000 kvadratmeter fyllda av utställningar, livestudios, barnaktiviteter och matverkstäder. Men festivalen sprider sig över hela staden med programpunkter på bland annat Mitt Möllan och Galleri Textilkoll. En av festivalens höjdpunkter är utdelningen av Region Skånes Designpris på Lokstallarna den 23 maj kl. 14:30, som i år går till Ateljé Schultz/Lindberg.

Med över 160 programpunkter erbjuder festivalen en plattform för diskussioner och innovation inom design. Besökare kan skapa ett personligt program på festivalens webbplats för att ta del av de olika evenemangen och nätverka med designers från olika delar av världen.

- Southern Sweden Design Days är inte bara en fest för designälskare, utan en viktig katalysator för utveckling och innovation inom designfältet. Genom att fokusera på hållbarhet och samverkan skapar festivalen en dynamisk plattform där nya idéer kan födas och växa, säger Jaana Järretorp, utvecklare bild och form på Region Skånes kulturförvaltning.

Southern Sweden Design Days arrangeras med stöd från Malmö Stad, Region Skåne och Visit Skåne.

Mer om Southern Sweden Design Days