• Emelie Ive börjar som chef för enheten kultur och samhälle på Region Skånes kulturförvaltning den 1 april. Foto: Kulturförvaltningen

Emelie Ive blir ny enhetschef på Kulturförvaltningen

Emelie Ive är ny enhetschef för kultur och samhälle på Region Skånes kulturförvaltning. Hon är idag chef för enheten Dokumentation och yttrandefrihet på kulturförvaltningen i Malmö.

Emelie har jobbat i olika roller i Malmö Stad i 17 år, varav de senaste tio åren som chef för främst olika kulturverksamheter. Idag är hon chef för enheten Dokumentation och yttrandefrihet på kulturförvaltningen i Malmö. Enheten ansvarar bland annat för Dawit Isaak-biblioteket med förbjuden litteratur och annan hotad/censurerad kultur, Fristadsarbetet för hotade kulturarbetare (ICORN), projektledningen av Förbjuden kulturvecka och kulturförvaltningens samordning av arbetet för och med de nationella minoriteterna.

- Jag är både glad och stolt att Emelie Ive har tackat ja till att bli enhetschef hos oss. Hon har spännande och relevanta erfarenheter inom bland annat bibliotek och mötesplatser, yttrandefrihet och tvärsektorsamarbete vilket passar fint med både enhetens och förvaltningens utvecklingsområden, säger Anna Lyrevik, kulturchef i Region Skåne.

Region Skånes kulturförvaltning initierar och driver utvecklingsarbete på konst- och kulturområdet i Skåne. Uppdraget är att i samarbete med kulturaktörer och kommuner göra konst och kultur tillgängligt för så många av Region Skånes invånare och besökare som möjligt.  Enheten kultur och samhälle ansvarar bland annat för regional biblioteksutveckling, platsutveckling med kultur, kulturarv, barnrätts- och fortbildningsfrågor. Ansvaret för film och litteraturområdena ingår också i enheten.

- Att ta klivet från staden till regionen känns jätteroligt och spännande Jag ser mycket fram emot att lära mig mer om det regionala kulturutvecklingsuppdraget - vilka framgångsfaktorer som finns och var utvecklingspotentialen finns. Arbetet med breddat deltagande ligger mig varmt om hjärtat, säger Emelie Ive.

Den 1 april tillträder Emelie sin nya tjänst.