• Grafik på gul bakgrund. Text i bild: Kristianstad Bokfestival 8-9 september. Bokcirkelmingel! Marie Lundström med gäster.

    Bokcirkelmingel med Marie Lundström är en del av Kristianstad bokfestival 2023.

Bokcirkelmingel nyhet på Kristianstad bokfestival

Bokcirklar som är med i en stor bokcirkel! Det kallas bokcirkelmingel och är ett nytt inslag på Kristianstad bokfestival, med stöd från Region Skånes Experimentspår. Vi ställde fem frågor om minglet till Ulrika Thorsson, festivalens samordnare.

Under Kristianstad Bokfestival 8-9 september så arrangerar ni ett Bokcirkelmingel. Vad är det?

Bokcirkelmingel är ett evenemang under årets bokfestival. Här samlas ett antal bokcirklar från Kristianstad med omnejd för att ta del av en bokcirkel i en akt. På scen finns Marie Lundström från Lundströms Bokradio och två gästförfattare, Christoffer Carlsson och Amanda Svensson som tillsammans diskuterar Ovanjorden av Mikael Berglund. Vi börjar med bokfrukost och lyssnar därefter till samtalet. Publiken kommer att kunna ställa frågor men även få lite tips som kan inspirera den egna bokcirkeln i sitt fortsatta läsande. Det är många som har lånat och läst boken som en förberedelse inför programmet. Programmet är också öppet för de som funderar på att starta en bokcirkel.

Hur fick ni idén till minglet?

Det har länge funnits med som idé att göra en manifestation och samla just bokcirklar. Det finns ju många som är med i en bokcirkel, på jobbet, på biblioteken men kanske oftast tillsammans med några vänner. Här når vi många på ett bräde med ett fint program.

Hur är intresset för att vara med? Och hur har ni gjort för att nå ut till deltagare?

Det finns ett stort intresse för att vara med, nästan alla platser är redan fyllda. Vi har marknadsfört det via biblioteket olika kanaler tex. sociala medier, på hemsidan och på alla våra lokala bibliotek.

Vad tycker ni är det allra roligaste med det här projektet?

Att få möjliggöra ännu ett tillfälle för läsande människor att mötas och inleda samtal med varandra om böcker.

Hur ser drömscenariot ut för ert Bokcirkelmingel?

Att salen kommer att fyllas av boksurr och att deltagarna känner att det var ett mervärde att få höra diskussionen från scen, kanske få andra perspektiv på boken.