Seminarium: Myter och sanningar om att göra affärer med danskarna

Är du nyfiken på att göra affärer med Danmark? Under detta seminarium får du inspiration och kunskap om den danska marknaden.

Danmark är ett av världens enklaste länder att göra affärer med. Skånes granne på andra sidan Kattegatt är en perfekt marknad för svenska företag som ligger i startgroparna av sin internationalisering.

Danmark har en proaktiv digitaliseringsstrategi och med omfattande investeringar i sjukvård, infrastruktur, energi och bygg- och anläggningssektorn är potentialen stor för svenska företag.

Innehåll på seminariet

Klas Arvidsson, Business Sweden, berättar mer om möjligheterna på den danska marknaden och hur Business Sweden kan ge stöd. Affärsrelationer är vanligtvis mycket smidiga tack vare kulturella likheter mellan Sverige och Danmark. Samtidigt finns ett antal skillnader som svenska företag bör beakta.

Helle Pallesen, Öresundsadvokaterna, berättar om varför det kan vara annorlunda att göra affärer på danska sidan. Är det sant att det är svårt att förhandla med danskar? Hur ska danskarna hanteras i affärssammanhang? Utifrån konkreta exempel berättar hon om skillnader och fallgropar.

Fikrit Tuma, VD på Berena bageriet, berättar om deras väg till den danska marknaden. Du får även lära dig mer om vad Exportcenter Skåne kan stötta med när det är dags att gå in på en ny marknad.

Medverkande

  • Karin Kroon Gunnarsson, näringslivsutvecklare, Region Skåne/Exportcenter Skåne.
  • Sara Anderhov, näringslivsutvecklare, Region Skåne/Exportcenter Skåne.
  • Helle Pallesen, VD Öresundsadvokaterna.
  • Klas Arvidsson, Active office manager Business Sweden Danmark.
  • Fikrit Tuma, VD Berena bageriet.
  • Moderator: Yasemin Arhan Modéer, Altitude Meetings.