• Tecknad bild med ett troll och texten Det var en gång...

Berättarteknik för bibliotekspersonal, grundkurs, 20 och 29 november

Välkommen till en tvådagarskurs i berättarteknik för bibliotekspersonal med Teater Sagohuset den 20 november och 29 november!

Teater Sagohuset och Region Skåne bjuder in dig som arbetar på bibliotek till en tvådagarskurs i berättarteknik på Teater Sagohuset i Lund.
Utbildningen är en del av Läsfrämjandelyftet Skåne.

Denna grundkurs är densamma som erbjöds vid fyra tillfällen under 2023.

Beskrivning av kursen

Med hjälp av teaterns verktyg får du inspiration att utveckla ditt berättande, något som du kan använda i ditt läsfrämjande arbete med barn och unga, exempelvis i sagostunder och bokprat, men också i många andra sammanhang.

Du får också en djupare förståelse för berättelsens betydelse i lärandeprocesser.

Teater Sagohuset har mångårig erfarenhet av att arbeta med och gestalta berättelser för barn och unga. Med relativt enkla medel kan en berättelse förstärkas för att fånga sin publik. Med hjälp av olika berättarövningar får du som kursdeltagare tillgång till de verktyg som teatern använder sig av, både när det gäller att kunna levandegöra en berättelse och att fånga en publik.

Under kursen får du arbeta med kroppsmedvetenhet och lära dig att ta plats i rummet. Tillsammans övar vi sedan på att levandegöra berättelser med emotioner och sinnliga beskrivningar.

Målgrupp

Personal på skånska folkbibliotek

Det finns 16 platser.

Praktisk information

Kursen äger rum två heldagar, den 20 november och den 29 november, kl. 10.00-15.00 på Teater Sagohuset i Lund. Du ska kunna delta båda dagarna. Vi bjuder på fika och lunch.

Kursen är fullbokad.