AI och demokrati

Välkomna på en föreläsning om AI och demokrati med Troed Troedson den 13 november kl. 10:00-12:00 på Helsingborgs stadsbibliotek.

Helsingborgs bibliotek bjuder in till en föreläsning om AI och demokrati kopplat till bibliotek med Troed Troedson, framtids- och organisationskonsult.

Om föreläsningen

Biblioteken är naturligtvis i fokus för varje samhällsförändring som har med kunskap, fakta och bildning att göra. När förutsättningarna förändras i grunden är det lätt att reflexmässigt inta någon sorts försvarsposition, att skydda det man har och kan. Men en sådan hållning har två nackdelar, dels avstår man från alla de möjligheter och framsteg som tekniken faktiskt medger, dels överlämnar man initiativet till andra krafter, krafter som kanske inte alls har människors bästa för ögonen. Vi behöver alltså vara offensiva, men för att vara det krävs insikt i vad AI faktiskt är, och kan bli. Det behövs också positiva bilder av hur samhälle, organisationer och institutioner kan utvecklas. Den här föreläsningen ger både ock…

Om Troed Troedson

Troed Troedson har arbetat med digitalisering, organisation, ledarskap och samhällsutveckling i hela sitt liv. Först under mer än tio år som kommunal chef, därefter 25 år som företagsledare och konsult. Troed har gjort tusentals föreläsningar men också många längre uppdrag som t ex att ta fram strategier och handlingsplaner, genomföra ledarutbildning eller bistå vid en omorganisation. En lite ovanlig del är att Troed också konstruerar AI-baserade system, alltså programmerar. Det ger en konkret inblick i vad som faktiskt kan göras, just nu.

Målgrupp

Bibliotekspersonal i Skåne.

Praktisk information

Föreläsningen hålls i Hörsalen, på plan 2 i Helsingborgs stadsbibliotek, Bollbrogatan 1.

Det finns hiss till plan 2 och hörslinga i lokalen.