Nyfiken på deltagarbaserad kultur?

Är du nyfiken på eller har du kanske erfarenhet av att arbeta med deltagarbaserad konst och kultur? Välkommen till ett mingeltillfälle inför en kommande utlysning!

Region Skånes kulturnämnd vill stödja samskapande utforskande arbete där konstnärliga och kulturella praktiker medverkar till samhällsbygget. En utlysning med tema communitykonst och kultur/deltagarbaserad kultur öppnar i slutet av augusti. Tillsammans med NÄTVERKET- Idéburen sektor Skåne bjuder vi därför in till ett mingel. Det blir ett tillfälle där du får möjlighet att inspireras, fördjupa din kunskap eller hitta samverkanspartners i kommande projekt.

Under kvällen bjuder vi bland annat på lättare förtäring, samtal från scen och speed dating. Det kommer även att finnas möjlighet att träffa utvecklare på Region Skånes kulturförvaltning.

Eventet är kostnadsfritt och öppet för alla som vill, men vi vänder oss särskilt till dig som är föreningsaktiv och/eller arbetar professionellt som konstnär eller kulturskapare. Välkommen med din anmälan redan i dag!

Om Nätverket - Idéburen sektor

För att möjliggöra och underlätta en bredare samverkan på strategisk nivå både för idéburen och offentlig verksamhet har den idéburna sektorn i Skåne bildat en samarbetsorganisation, NÄTVERKET – Idéburen sektor Skåne. Många av NÄTVERKET:s medlemsorganisationer arbetar på olika sätt inom kulturområdet. Den idéburna kulturen består av allt från mötesplatser, dans, musik, teater, hantverk till verksamheter inom studieförbund och folkhögskolor, ofta utanför storstäderna och sker ofta i samverkan med organisationer både inom och utom den egna sektorn.

Deltagarbaserad kultur

Läs mer om hur Region Skåne tidigare arbetat med deltagarbaserad kultur på vår webb