• Tre tonårspojkar med svarta hoodies med tryck på ryggen: KulturCrew

Biblioteken möter KulturCrew

Välkommen till en förmiddag den 27 maj för dig som jobbar, eller vill jobba, med barns och ungas delaktighet på bibliotek och är nyfiken på KulturCrew!

Hur kan bibliotekens arbete med barns och ungas delaktighet stärkas? Kan KulturCrew vara en inspiration och ett stöd i det arbetet?

Under denna förmiddag får du möta Petra Bergström och Karin Holmström från KulturCrew som berättar om vad KulturCrew är och hur det fungerar. Du får också ta del av Lunds stadsbiblioteks erfarenheter av att jobba med ett KulturCrew. 

Vad är KulturCrew?

KulturCrew är en resurs för dig som jobbar med barn och unga och behöver verktyg för att skapa ung delaktighet.
Ett lokalt KulturCrew är 5-15 ungdomar i ålder 10-25 år, som är delaktiga eller ansvariga för olika kulturarrangemang. Genom den regionala KulturCrew-organisationen får de utbildning och kunskap inom arrangörskap.
Målet är att alla i KulturCrew ska känna sig delaktiga och att man befinner sig i ett meningsfullt och lustfyllt sammanhang. Att känna att man har inflytande, men även ansvar, är självklart för alla i ett KulturCrew.
Det lokala crewet jobbar med metoden KulturCrew - ung delaktighet genom arrangörskap. I den ingår en handbok med övningar, utbildning & workshops i arrangörskap, samt ett nätverk av unga som är intresserade av kultur.

Målgrupp

Bibliotekspersonal i Skåne 

Praktisk information

VI bjuder på fika.