Utveckling Skåne

Dags att STEM UP!

Välkommen på webbinarium där vi berättar om de första satsningarna som kommer att genomföras inom ramarna för projektet STEM UP, delspår barn och ungas intresse.

Praktisk information

Datum: 5 november - 7 december 2024

Tid: Klockan 10.00 - 11.00 respektive klockan 14.00 - 15.00

Plats:
Digitalt via teams

En kvinna stöttar två barn i sitt arbete med att bygga en radiostyrd bil.

Barn och ungas intresse för och kunskap inom STEM (science, technology, engineering and mathematics) är avgörande för vår framtida kompetensförsörjning. Projektet STEM UP, delspår barn och unga har som mål att genom samverkan, nya arbetssätt, ökad kunskap och ett mer systematiskt regionalt arbete skapa bättre förutsättningar för att fler unga ska välja STEM-utbildningar. 

Webbinarie

Region Skåne bjuder in till ett webbinarie för att informera om projektet, arbetsprocessen, samt vilka insatser som kommer att påbörjas under hösten. Det kommer att finnas möjlighet att ansluta sig till flera av insatserna, och vi bjuder även in till fortsatt dialog kring hur vi kan skapa förflyttningar tillsammans.

Webbinariet ges vid två tillfällen, med samma upplägg varje tillfälle, för att ni ska kunna delta och därmed inte ”missa tåget”. Det andra tillfället är den 7:e november klockan 14.00 - 15.00. 

Anmälan till den 5:e november görs här. (app.emarketeer.com)

Anmälan till den 7:e november görs här. (app.emarketeer.com)

Webbinariet sänds via Teams. Länk skickas ut några dagar innan.

Målgrupp

Webbinariet riktar sig till aktörer (kommuner, huvudmän, näringsliv och civilsamhälle) som arbetar med barn och unga,  kompetensförsörjningsfrågor, samverkan skola/arbetsliv, STEM med mera. 

Mer information om projektet STEM UP. 

Kontakt

Senast uppdaterad: 9 oktober 2024