Gå till sidans innehåll

Utveckling Skåne

Nyfiken på Läsa äger

Är du nyfiken på att testa att jobba med Läsa äger för att främja barns läsning under sommarlovet, i samarbete med bland andra fritids och feriepraktikanter? I detta webbinarium får du veta hur Läsa äger funkar, ta del av inspirerande exempel, få tips om hur ni kommer igång i er kommun och möjlighet att ställa frågor.

Om händelsen

Datum: 17 september 2024

Tid: 08.30-09.30

Plats:
Digitalt via Teams

Sista dag för anmälan: 15 september 2024

Läsa äger är en yrkesöverskridande insats som syftar till att minska det så kallade sommarlovs-tappet i läsning hos barn. Genom att engagera kommunens feriepraktikanter i läsfrämjande aktiviteter med barn på fritids under sommarlovet kan man stimulera läsning och minska risken för att barnen tappar i läsfärdighet.

I Läsa äger arbetar biblioteket tillsammans med skola/fritids, skolbibliotek och kommunens feriepraktikanter - ett gränsöverskridande läsfrämjande arbete där allas kompetenser tas tillvara.

Bonniers familjestiftelse, som står bakom Läsa äger, erbjuder inspirationsmaterial och stöd i det lokala arbetet.

Idag finns Läsa äger i ett femtiotal kommuner i Sverige, och antalet deltagare växer snabbt för varje år.

Innehåll

Under den här Nyfiken på-timmen får vi höra Anneli Glamsare, initiativtagare till Läsa äger, berätta hur det började, hur det funkar och hur man enkelt kan haka på i sin kommun.

Therese Hammarsten, folkbibliotekarie på Eslövs bibliotek, berättar hur kommunen arbetade med Läsa äger under sommaren 2024. 

Det blir också tid för samtal och frågor.

Målgrupp

Alla som är intresserade är välkomna att anmäla sig. Sprid gärna inbjudan i din kommun - till folkbibliotekarier, lärare, fritidspedagoger, chefer, ansvariga för feriepraktikanter, skolbibliotekarier och andra potentiella samarbetspartners.

Praktisk information

"Nyfiken på Läsa äger" är en digital inspirationstimme på Teams.

Du anmäler dig via formuläret nedan. Vi skickar ut en möteslänk till den mailadress du anger i din anmälan.

Anmäl dig senast den 15 september

Den här funktionen kräver att din webbläsare tillåter nödvändiga cookies. Ändra inställningar i din webbläsare och försök igen, eller prova en annan webbläsare.

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser.
Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter

Kontakt

Du kanske även är intresserad av

Senast uppdaterad: 26 augusti 2024