Gå till sidans innehåll

Utveckling Skåne

Förstå energi, materia och den digitala världen

En workshop som ger verktyg för att kritiskt överväga både hypen och striderna kring beräkningsintensiva tekniker som AI.

Om händelsen

Datum: 16 oktober 2024

Tid: 09.00 - 12.00

Plats:
Media Evolution City, Stora Varvsgatan 6a, Malmö

Sista dag för anmälan: 9 oktober 2024

Anmäl dig nu (www.eventbrite.co.uk)

Om workshoppen

Som kreativa utövare uppmanas vi att överväga vad vi gör: verktygen och materialen vi använder och de mål vi eftersträvar. Denna workshop syftar till att omvandla deltagarnas förståelse av materialet och den digitala världen, och visa hur de är kopplade till varandra genom energianvändning och våra kroppars behov och förmåga.

Med hjälp av exempel från samtidskonst, arkitektur, industriell design och ingenjörskonst får vi verktyg för att kritiskt överväga både hypen och påståendet kring framväxande beräkningsintensiva teknologier som AI. Vi  kommer att lämna workshopen med en djupare, handlingsbar förståelse av energi och material, vilket gör det möjligt för oss att fatta mer nyanserade och informerade beslut i vår kreativa praktik och för vårt samhälle.

Workshoppen kommer att hållas på engelska.

För vem?

Kursen riktar sig till yrkesverksamma kreatörer/konstnärer och kräver att du är anställd på eller representerar ett registrerat företag, med bas i Skåne.

Kursledare

Deb Chachra (PhD) är författare till "How Infrastructure Works: Inside the Systems That Shape Our World" (Riverhead/Torva, 2023), och hon skriver, tänker, bygger och talar brett om teman om teknik och samhälle.

Som en av de tidigaste fakulteterna vid Olin College har Dr. Chachra varit djupt engagerad i alla aspekter av ingenjörsutbildning på grundnivå, inklusive utformningen av inlärningserfarenheter och program, såväl som utbildningsforskning. Dr. Chachras tekniska bakgrund är inom teknisk fysik och materialvetenskap, med fokus på biologiska system; innan hon började på fakulteten vid Olin College var hon postdoktor vid MIT.

Pris

Kostnadsfritt - Platser är begränsade, så säkra din plats idag!

Observera

Denna kurs bekostas via medel från Europeiska Socialfonden och räknas därför som ett statligt stöd till företag. För att kunna delta behöver ditt eller den organisation/företag du är anställd vid vara en registrerad organisation/företag. Det betyder att du i förväg behöver signera en blankett om ‘försumbart stöd’ (de minimis) samt ett deltagarbevis i efterhand. Allt detta hjälper vi dig med om du blir antagen till kursen men det gäller utan undantag. Din anmälan är bindande först efter att du bekräftat din plats genom signerat intyg.

Detta är en del av ett kompetensutvecklingsprojekt inom den kulturella och kreativa sektorn, Learn, Create, Engage, och drivs tillsammans av Media Evolution och Region Skåne. Under projektet kommer det att levereras utbildningar inom olika ämnen, på olika bredd och djup kopplat till den kulturella och kreativa sektorn.

Fler tillfällen i samma serie

Kontakt

Senast uppdaterad: 26 augusti 2024