Gå till sidans innehåll

Utveckling Skåne

Peer Learning Program

Är du kreatör eller konstnär och använder AI-verktyg i ditt arbete? Vill du ha ett utbyte med andra och lära dig mer om AI inom konstnärligt skapande? Då är detta peer-learning-program perfekt för dig!

Om händelsen

Datum: 29 november 2024

Tid: 9.00

Plats:
Media Evolution City, Stora Varvsgatan 6a, Malmö

Sista dag för anmälan: 1 oktober 2024

Om programmet

Programmet vänder sig till dig som är kreatör eller konstnär och redan idag utforskar AI-verktyg i ditt arbete i någon form. Genom att delta erbjuds du en unik chans till samarbete och ömsesidigt lärande, där kreatörer inom olika konstnärliga uttryck utvecklar sina AI-färdigheter tillsammans.

I en strukturerad och stödjande miljö uppmuntras du att utforska och utmana användningen av AI. Du får även insikt i olika metoder och tekniker som andra använder, vilket breddar din förståelse för hur AI kan tillämpas i ditt eget arbete.

Peer-learning fokuserar på en djupare och personlig nivå av kunskapsdelning och interaktion. Deltagarna engagerar sig i ömsesidigt lärande och får feedback från andra. Peer-learning spelar en viktig roll för framtidens arbete och de ständiga förändringarna i vår omvärld. Det skapar en plattform där kunskap och erfarenhet kan delas fritt, med fokus på tvärvetenskapliga möjligheter och kompetensutveckling inom branschen.

Peer-learning-programmet är kostnadsfritt, men anmälan är bindande om du blir antagen. Som deltagare förväntas du delta aktivt och dela med dig av din kunskap och erfarenhet.

Upplägg

Om du blir antagen matchas du ihop med en annan deltagande kreatör baserat på din ansökan. Ni två kommer att samarbeta med en gemensam uppgift under programmets gång, men arbetet sker även i större grupper vid de tre gemensamma träffarna som leds av en coach. Coachens roll är att uppmuntra deltagarna att ta nästa steg, inspirera dem och öka deras förmåga att lära av varandra.

Träff nr. 1

Fre 29 nov 2024, kl 09-12 på Media Evolution
Innehåll: Kick off, lära känna varandra och processen, medskick hemuppgift

Träff nr. 2

Fre 17 jan 2025, kl 09-12 på Media Evolution
Innehåll: Fördjupat arbete och utforskning, medskick hemuppgift, inspirationsföreläsning

Träff nr. 3

Fre 28 feb 2025, kl 09-12 på Media Evolution
Innehåll: Gemensamt avslut. Presentation av insikter och resumé.

Anmäl dig senast den 1 oktober!

Initiativet riktar sig till dig som är yrkesverksam kreatör/konstnär med sin bas i Skåne. För att kunna delta behöver ditt eller den organisation/företag du är anställd vid vara en registrerad organisation/företag.

För att kunna söka till Peer-learning-programmet behöver du:

  • Ha börjat använda AI-verktyg i ditt arbete
  • Vara motiverad och intresserad av peer-learning
  • Fyllt i din ansökan med all information som efterfrågas
  • Uppfylla Europeiska socialfondens regelverk och signerat blanketten om “försumbart stöd” (se nedan)

Anmäl ditt intresse till Frida Alkestrand Christensen frida@mediaevolution.se

Fler omgångar av programmet planeras starta under 2025.

Observera

Peer-learning-programmet är gratis för deltagarna och bekostas via medel från Europeiska Socialfonden. Kursavgiften räknas därför som ett statligt stöd till ditt företag/organisation. Det betyder att du i förväg behöver signera en blankett om ‘försumbart stöd’ (så kallat de minimis) samt ett deltagarbevis i efterhand. Allt detta hjälper vi dig med om du blir antagen, men det gäller utan undantag. Din anmälan är bindande först efter att du bekräftat din plats genom signerat intyg.

Frågor

Kontakta Frida Alkestrand Christensen angående frågor om de administrativa aspekterna av ansökan, och Pernilla Lavesson angående frågor om processen/innehållet i peer-learning-programmet.

Peer-learning-programmet är en del av Learn, Create, Engage; ett kompetensutvecklingsprojekt inom den kulturella och kreativa sektorn som drivs av Media Evolution och Region Skåne.

Fler tillfällen i samma serie

Kontakt

Senast uppdaterad: 26 augusti 2024