• Tecknad bild med ett troll och texten Det var en gång...

Berättarteknik för bibliotekspersonal, fortsättningskurs 2, 26 november och 4 december

Välkommen till Fortsättningskurs 2 i berättarteknik för bibliotekspersonal den 26 november och 4 december på Teater Sagohuset!

Fortsättningskurs 2 i berättarteknik för bibliotekspersonal riktar sig till dig som arbetar med barn i åldern 10-16 år.

För att delta i kursen ska du ha gått, eller påbörjat, Grundkurs i berättarteknik för bibliotekspersonal på Teater Sagohuset.

(Under 2023 var det cirka 70 personer som gick grundkursen inom ramen för Läsfrämjandelyftet Skåne. Grundkursen erbjuds också på nytt den 20 nov och 29 nov - se kalender.)

Kursen är en del av Läsfrämjandelyftet Skåne.

Innehåll

Under fortsättningskurs 2 arbetar vi med att skapa ett spännande bokprat. Vi har tagit fram en metod då vi utgår från en scen i boken, utvecklar den, övar på att berätta den på ett spännande sätt samt skapar en cliffhanger. Målet med detta är att väcka läslusten hos ungdomarna.

Utöver detta handlar Fortsättningskurs 2 om bemötande av målgruppen unga. Utifrån era erfarenheter som utgångspunkt pratar vi om målgruppens specifika utmaningar och övar oss genom rollspel på att bemöta dessa och hitta ett konstruktivt förhållningssätt.

Målgrupp

Bibliotekspersonal i Skåne som tidigare har gått Grundkurs i berättarteknik för bibliotekspersonal på Teater Sagohuset.

16 platser.

Praktisk information

Kursen äger rum två heldagar, den 26 november och den 4 december, kl. 10.00-15.00 på Teater Sagohuset i Lund. Du ska kunna delta båda dagarna. Vi bjuder på fika och lunch.