• Tecknad bild med ett troll och texten Det var en gång...

Berättarteknik för bibliotekspersonal, fortsättningskurs 1, 22 november och 2 december

Välkommen till Fortsättningskurs 1 i berättarteknik för bibliotekspersonal den 22 november och 2 december på Teater Sagohuset!

Fortsättningskurs 1 i berättarteknik för bibliotekspersonal riktar sig till dig som arbetar med barn i åldern 1-9 år.

För att delta i kursen ska du också ha gått, eller påbörjat, Grundkurs i berättarteknik för bibliotekspersonal på Teater Sagohuset.

(Under 2023 var det cirka 70 personer som gick grundkursen inom ramen för Läsfrämjandelyftet Skåne. Grundkursen erbjuds också på nytt den 20 nov och 29 nov - se kalender.)

Kursen är en del av Läsfrämjandelyftet Skåne.

Innehåll

Med teaterns verktyg inspireras bibliotekarier att utveckla sitt berättande med hjälp av berättartekniska övningar som levandegör berättelser och fångar en publik.

I denna kurs förstärker vi berättandet ytterligare och övar mer på det vi lärt oss i grundkursen. När vi övar fler gånger känner vi oss tryggare med att använda verktygen i praktiken.

Under denna kurs lägger vi också till ett fördjupat arbete med rekvisita, karaktärer, ljud och musik. Allt för att göra berättandet ännu rikare.

Målgrupp

Bibliotekspersonal i Skåne som tidigare har gått Grundkurs i berättarteknik för bibliotekspersonal på Teater Sagohuset.

16 platser.

Praktisk information

Kursen äger rum två heldagar, den 22 november och den 2 december, kl. 10.00-15.00 på Teater Sagohuset i Lund. Du ska kunna delta båda dagarna. Vi bjuder på fika och lunch.