Skånsk livsmedelskompetens

Region Skåne genomförde under perioden 2020-23 projektet Skånsk livsmedelskompetens. Det syftade bland annat till att undersöka hur vi bättre kan utbilda och vidare­utbilda människor för att möta livsmedelsindustrins framtida behov. Det handlade om att förbereda oss för en omställning till ett nytt ekonomiskt, socialt och miljömässigt livsmedelssystem.

Händer som håller i potatisar, i bakgrunden plantor i jorden.

Läs analysen Morgondagens kompetensbehov i livsmedelsproduktionen, som utgjorde grund för projektet. 

Grund­idén var att skapa maximal handlingskraft genom att stimulera alla de starka krafter som redan finns hos livsmedels­företag, intresseorganisationer och skolor. Inom ramen för projektet kunde företagsstödjande organisationer, myndigheter och utbildningsanordnare söka medel för att genomföra konkreta insatser.

Ta del av de projekt som finansierades genom Region Skånes utlysningar inom projektet Skånsk livsmedelskompetens: 

Region Skånes utlysningar av medel för ”Skånsk livsmedelskompetens”

Syfte

Utlysningarna syftade till att öka kunskap och engagemang om livsmedelssektorn samt i förlängningen bygga effektivare strukturer för sektorns kompetensförsörjning. 

Mål 

Målet var att skånska företag skulle kunna hitta rätt kompetens för en snabbare omställning av produktionen inom livsmedel och gröna näringar. I förlängningen ska detta bidra till att den svenska livsmedelskedjan blir mindre sårbar.

Vem kunde söka

Företagsstödjande organisationer, myndigheter och utbildningsanordnare.

Summa

Man kunde söka upp till 250 000 kronor per utlysning under år 2021 och 2022. 

Utlysningar av medel för Skånsk livsmedelskompetens

Projekt som beviljats medel av Skånsk Livsmedelskompetens

Senast uppdaterad: 3 april 2024

Fick du hjälp av informationen på denna sida?