• Bokprovning 2024 logga

Bokprovning med temaeftermiddag om faktaböcker och läsfrämjande

Välkommen till Bokprovning 2024 med tillhörande temaeftermiddag om läsfrämjande och faktaböcker den 21 maj i Malmö!

Vi är glada att hälsa Svenska barnboksinstitutet välkomna till Malmö för en förmiddag med den årliga Bokprovningen, med statistik, teman och analyser av förra årets utgivning av barn- och ungdomsböcker.

Svenska barnboksinstitutets gästföreläsare är bibliotekarien Fredrik Holm och författaren Christina Wahldén. Fokus för Fredrik i Bokprovning 2024 kommer att vara faktaböckerna och Christina kommer att titta närmare på ämnena krig och flykt i 2023 års utgivning.

På eftermiddagen fortsätter programmet med temat faktaböcker och läsfrämjande tillsammans med de inbjudna författarna Cilla Dalén och Linnea Lundborg! Det blir då workshops och gruppsamtal om intressanta frågor. Vi vill därför be dig att ta med dig två relativt nya faktaböcker för barn eller unga. Välj gärna böcker som är så olika varandra som möjligt!

Cilla Dalén är skolbibliotekarie och författare och har bland annat skrivit den alldeles nyutkomna Faktaboken i skolan - för läslust och lärande. Hon driver också webbplatsen Faktabok.se, om facklitteratur för barn och unga.

Linnea Lundborg är författare till flera lättlästa faktaböcker - däribland Fakta om HBTQ, Fakta om feminism, Fakta om astrologi och Fakta om NATO.

Praktisk information

Dagen är kostnadsfri.
Registrering, kaffe och frukostmacka från kl. 8.30.
Lunch på egen hand ca kl. 12-13.
Vi bjuder på eftermiddagsfika.
Ta med dig två faktaböcker för barn/unga.