Yrkeshögskolan

Yrkeshögskolan är en eftergymnasial utbildningsform som kombinerar teori och praktik (LIA, lärande i arbete), som genomförs i nära samarbete med arbetslivet, så att skånska arbetsgivare kan fortsätta växa och skåningarna kan hitta attraktiva jobb.

För att ge utbildningarna kopplingen till arbetslivet, behövs engagerade arbetsgivare som tillsammans med andra branschaktörer bildar ledningsgrupper som påverkar utbildningarnas innehåll, utformar kursplaner och kunskapsmål, föreläser på utbildningarna och tar emot LIA-studenter på sina arbetsplatser.

Eftersom YH-utbildningarna är helt anpassade efter branschens behov och ständigt förändras och utvecklas, får hela 93% av de studerande jobb efter utbildningen – många av dem på den arbetsplats där de gjort sin LIA-period. Och de deltagande arbetsgivarna får arbetssökande med exakt rätt kompetens.

Här får du träffa några som kan berätta mer: Marcus som behövde anställa ett gäng tågtekniker, Nelly som passade på att utbilda sig till ett framtidsyrke, och Madeleine, som är stolt över att samordna det hon kallar Sveriges bästa utbildningsform.

Läs mer om Yrkeshögskolan

Vill du komma i kontakt med en YH-samordnare?

Fick du hjälp av informationen på den här sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Vi läser alla synpunkter, men vi har tyvärr inte möjlighet att svara dig personligen. Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen.

Vad är problemet med sidan?

Tack för ditt meddelande!


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.
Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter