• Katja Lindqvist, Flexit-forskare, Region Skåne presenterar preliminära resultat från pågående forskning.

Kunskapsdag om kulturella och kreativa näringar

Vilka erfarenheter har gjorts hittills när det gäller stöd till utveckling av de kulturella och kreativa näringarna i kommuner och regioner, och vad planeras i framtiden?

Det var några frågeställningar när Region Skåne och Lunds universitet arrangerade ett webbinarium den 18 november 2020. Dagen riktade sig till de som arbetar med regional och kommunal utveckling som tjänsteperson eller politiker samt till forskare med intresse för kulturella och kreativa näringar.

Kunskapsdagen är en del i Region Skånes strategiska arbete med att främja kulturella och kreativa näringar, där forskning inom Riksbankens Jubileumsfonds Flexitprogram under 2018-2021 ingår. Webbinariet samlade politiker och tjänstepersoner från kommuner och regioner i hela Sverige men även forskare, statliga myndigheter och intresseorganisationer deltog. Totalt deltog 90 personer.

Frågor som dagen utgick ifrån är:

  • Vad har gjorts i kommuner och Regioner, och vilka effekter har dessa insatser haft?
  • Vilka utmaningar finns för kreatörerna och för det offentliga som vill stötta branschens utveckling?

Här kan du se föredragen och bildspelen i efterhand. Du kan också hitta en sammanställning av anteckningar från gruppdiskussionerna samt frågor, svar och tips från chatten under webbinariet.

Dokumentation

Fick du hjälp av informationen på den här sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Vi läser alla synpunkter, men vi har tyvärr inte möjlighet att svara dig personligen. Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen.

Vad är problemet med sidan?

Tack för ditt meddelande!


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.
Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter