Regionala medietransporter

Medietransporter körs mellan kommunbiblioteken i Skåne varje helgfri vardag, via tre delregionala slingor.

De regionala boktransporterna kan användas för:

  • Fjärrlån från och returer till kommunbiblioteken i Skåne.
  • Returer av fjärrlån till universitets- och högskolebibliotek i Skåne, samt till sjukhusbiblioteket Skånes universitetssjukhus.

Kontakt till Transportcentralen

Vid frågor och/eller problem, eller för att meddela att biblioteket är stängt en dag på grund av exempelvis personalfortbildning, kontakta Transportcentralen.

De har öppet helgfria vardagar mellan klockan 6.30 och 17.00 och nås på telefon 046-17 47 60 eller e-post skanetransport@skane.se.

Återlämning

För återlämning av dessa medier för transport till det utlånande kommunbiblioteket gäller följande:

Materialet bör märkas tydligt med inlämningsdatum, mottagande bibliotek och ägande bibliotek.

Det ägande biblioteket ansvarar för materialet under transporten. (Observera att detta inte gäller för böcker till högskole-, universitets- och sjukhusbiblioteken.)

Tid för hämtning och lämning

Lådorna hämtas och lämnas på respektive huvudbibliotek, från cirka klockan 7.30 på morgonen, om inget annat överenskommits. Returer till och omlastning mellan de delregionala ansvarsbiblioteken sker dagligen.

Turlistor med ungefärliga tider för transporterna och telefonnummer till chaufförerna

Transportslingor

I slingan för Skåne NV ingår: Bjuv, Båstad, Helsingborg, Höganäs, Klippan, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp, Ängelholm, Örkelljunga.

I slingan för Skåne NO ingår: Bromölla, Hässleholm, Hörby, Kristianstad högskola, Kristianstads stadsbibliotek, Osby, Östra Göinge.

I slingan för Skåne Syd (SSSV + SO) ingår: Burlöv, Eslöv, Höör, Kävlinge, Lomma, Lunds stadsbibliotek, Lunds universitets bibliotek, Malmö högskolebibliotek, Malmö stadsbibliotek, Sjukhusbiblioteken i Malmö och Lund (Sus), Staffanstorp, Svedala, Trelleborg, Vellinge samt Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla, Ystad.

Fick du hjälp av informationen på den här sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Vi läser alla synpunkter, men vi har tyvärr inte möjlighet att svara dig personligen. Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen.

Vad är problemet med sidan?

Tack för ditt meddelande!


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.
Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter