Greater Copenhagen

Region Skåne deltar i det gränsregionala samarbetet Greater Copenhagen.

Greater Copenhagen betecknar tre olika saker:

Internationellt varumärke

Greater Copenhagen är det internationella varumärket på det geografiska område som omfattas av Skåne i Sverige, samt Region Hovedstaden och Region Sjælland i Danmark. Varumärket Greater Copenhagen kan användas då det ger mervärde, och i vissa internationella sammanhang för att stärka tillväxten i regionen.

Varumärket ska användas då det stärker erbjudandet genom att kommunicera en metropolregion med fyra miljoner invånare och en rad andra styrkeområden.

Näringspolitiskt partnerskap

Greater Copenhagen är också det näringspolitiska partnerskapet mellan 79 kommuner, 3 regioner samt 2 kommunekontaktråd och ett kommunförbund inom det geografiska området.

Partnerskapet samverkar för att främja tillväxt och skapa fler jobb i hela området och Greater Copenhagen används alltså i de fall samverkan och satsningar sker på båda sidor om gränsen.

Politiskt samarbete

Greater Copenhagen & Skåne Committee är det formella namnet på det politiska samarbetet inom det geografiska området. I Greater Copenhagen & Skåne Committee är områdets samtliga 79 kommuner, 3 regioner, 2 kommunekontaktråd och kommunförbund medlemmar.

Vår ambition är att Greater Copenhagen år 2020 ska vara en internationell knutpunkt för investeringar och kunskap. Samarbetet ska främja den ekonomiska tillväxten och sysselsättningen så att Greater Copenhagen ligger på samma nivå som de mest framgångsrika metropolerna i Europa.

Fick du hjälp av informationen på den här sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Vi läser alla synpunkter, men vi har tyvärr inte möjlighet att svara dig personligen. Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen.

Vad är problemet med sidan?

Tack för ditt meddelande!


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.
Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter