• Vinnare av Region Skånes miljöpriser och stipendier 2019. Foto: Peter Malmqvist

Region Skånes miljöpriser och miljöstipendier

Känner du någon som har visat prov på förtjänstfulla insatser inom miljöområdet? Eller vars forskning inom miljö är av betydande vikt? Det är detta som våra miljöpriser premierar.

Under översyn av riktlinjerna till Region Skånes stipendier och priser inom miljö och design samt Skånes arkitekturpris är ansökningsperioden och utdelningen under evenemanget Kreativa Skåne tillfälligt pausat under 2020.

Om priserna

Region Skånes miljöpris

Miljöpriset tilldelas den/de som varit pådrivande och visat prov på förtjänstfulla insatser inom miljöområdet. Prissumman uppgår till 2,5 prisbasbelopp. Prisbasbeloppet 2019 är 46 500 kronor.

Hederspris i miljö

Region Skånes hederspris delas ut till den som inom ramen för sin tjänst varit pådrivande och visat prov på förtjänstfulla insatser inom miljöområdet.

Miljöstipendier

Region Skånes miljöstipendier ska i huvudsak stimulera kunskapsinhämtning inom miljöområdet, innovativt miljötänkande samt integrationsarbete med miljöförtecken. Två stipendier delas ut som på 0,5 prisbasbelopp vardera.

Tidigare vinnare

Fick du hjälp av informationen på den här sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Vi läser alla synpunkter, men vi har tyvärr inte möjlighet att svara dig personligen. Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen.

Vad är problemet med sidan?

Tack för ditt meddelande!


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.
Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter