• Vem tycker du ska få Region Skånes kulturpris 2021? 2019 gick det till regissören Ronny Danielsson, 2018 till dirigenten Sofia Söderberg och 2017 till poeten och musikern Emil Jensen. Skicka in ditt förslag i formuläret nedan!

Region Skånes kulturpris

Region Skånes kulturpris ska främja utvecklingen av kulturlivet i Skåne genom att lyfta fram och premiera enskilda individers bidrag till förnyelse och utveckling av kulturlivet genom konstnärligt skapande i vid bemärkelse.

Under 2020 gjordes en översyn av Region Skånes priser för att skapa en större och strategisk samstämmighet mellan Regional kulturplan för Skåne 2021-2024 och Region Skånes kulturpris.

Fotografer: Marcus och Mattias Thernström Florin, Christiaan Dirkesen samt Kulturförvaltningen

Kriterier

Kulturpriset ska tilldelas en nu verksam person som i sitt konstnärliga skapande bidrar till förnyelse och utveckling av kulturlivet. Kulturpriset ska således främja den fortsatta karriären och gagna konstnärskapet. Personen ska ha anknytning till Skåne.

Priset kan delas mellan högst två personer. Prissumman för 2021 är 100.000 kronor. 

Organisationer eller enskilda personer kan nominera pristagare. Priset kan inte sökas. Sista dag att nominera var den 9 april. 

Tidigare pristagare

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen!

Berätta gärna vilken information som är fel eller saknas genom att skicka en synpunkt till webbredaktionen.

Tänk på att webbredaktionen inte kan svara på eventuella frågor som du ställer här.

Tack för din hjälp att förbättra webbplatsen, dina synpunkter har skickats till webbredaktionen.