• Ronny Danielsson, regissör från Malmö är Region Skånes kulturpristagare 2019. Foto: Marcus och Mattias Thernström Florin

  • Blond kvinna klädd i svart

    Sofia Söderberg, dirigent, kompositör och arrangör från Lund fick Region Skånes kulturpris 2018. Foto: Christiaan Dirkesen

  • – Jag känner mig oerhört glad över Region Skånes kulturpris. Prispengarna kommer ge mig ro att arbeta fram material till en ny föreställning, säger Emil Jensen, vinnare 2017.

Region Skånes kulturpris

Region Skånes kulturpris ska främja utvecklingen av kulturlivet i Skåne genom att lyfta fram och premiera enskilda individers bidrag till förnyelse och utveckling av kulturlivet genom konstnärligt skapande i vid bemärkelse.

Under 2020 görs en översyn av Region Skånes priser i samband med att en ny kulturplan ska ut på remiss och därefter beslutas politiskt, i Region Skånes kulturnämnd och i regionfullmäktige.

Den nya kulturplanen ska gälla från 2021. Priserna kommer att knytas tydligare till utvecklingsområden i den nya kulturplanen

Med anledning av översynen kommer Region Skånes kulturpris inte delas ut 2020.

Alla pristagare

Fick du hjälp av informationen på den här sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Vi läser alla synpunkter, men vi har tyvärr inte möjlighet att svara dig personligen. Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen.

Vad är problemet med sidan?

Tack för ditt meddelande!


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.
Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter