• Gylleboverket, Ifö Center och Nordisk Panorama Film Festival är nominerade till Region Skånes kulturpalett 2022. Foto: Jona Elfdahl, Teresa Holmberg och Niklas Gyberg Ivarsson

Region Skånes kulturpalett

Kulturpaletten är ett verksamhetspris som följer kulturplanens utvecklingsområden: konstnärligt skapande, delaktighet och medskapande, kulturens rum och platser, barns och ungas rätt till kultur samt digital utveckling. Kulturpaletten ska uppmärksamma verksamheter som arbetar framgångsrikt med målgruppsarbete, publikutveckling och ett inkluderande kulturliv.

Kulturpaletten ska varje år att ha fokus på ett utvecklingsområde i kulturplanen. Prissumman är 100 000 kronor. Vilken verksamhet som får priset offentliggörs den 30 november 2022.

Kulturpaletten 2022 lyfter utvecklingsområdet kulturens rum och platser

Under pandemin har vi sett hur rum, resurser och mötesplatser för konst och kultur har förändrats och utvecklats på olika sätt.  
  
Kulturpaletten 2022 uppmärksammar innovativa rum och platser för konst och kultur - våra gemensamma arenor för upplevelser, möten och samtal och skapande. Vi vill premiera nytänkande verksamheter som kreativt tillgängliggör konst och kultur - för att nå ut och skapa förutsättningar för breddat deltagande. 

Tre verksamheter är nominerade till Region Skånes kulturpalett 2022

Tidigare pristagare

  • Kulturnämndens motivering

    Årets kulturpalettmottagare 2021 har utvecklat en mötesplats med ett brett utbud av kulturella aktiviteter för barn i nio- till tolvårsåldern. Sedan 2018 arbetar personalen med stort engagemang och ihärdighet för att nå ut till alla barn i området.  Verksamheten har utvecklats till en kravlös mötesplats med hög kvalitet för, med och av barn och unga. Barns röster tas på största allvar, vilket bland annat har resulterat i ett politiskt beslut att platsen är öppen exklusivt för barnen två eftermiddagar i veckan.

    Årets kulturpalett 2021 går till Gamlegårdens bibliotek i Kristianstad för deras utvecklingsarbete med mötesplatsen After School.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen!

Berätta gärna vilken information som är fel eller saknas genom att skicka en synpunkt till webbredaktionen.

Tänk på att webbredaktionen inte kan svara på eventuella frågor som du ställer här.

Tack för din hjälp att förbättra webbplatsen, dina synpunkter har skickats till webbredaktionen.