Är du Skånes nya designstipendiat?

Region Skånes designstipendier delas ut till både en sistaårselev/nyutexaminerad designer och en etablerad designer. 

Professionell design i utveckling av varor och tjänster ger ett mervärde för Skåne. En smart produkt eller tjänst sätter Skåne på kartan och bidrar till utvecklingen av regionen.

I bedömningen av arbetet tar juryn hänsyn till djärvhet, nydanande och lust och arbetet ska med stor sannolikhet, helt eller delvis, kunna förverkligas. Sitter du på en idé som stämmer överens med detta?

Ansök om Region Skånes designstipendier

Vem ska få Skånes arkitekturpris 2019?

Vilken byggd miljö tycker du har bidragit till att göra Skåne lite vackrare, smartare och mer hållbar? Nu har du chansen att se till att rätt arkitekt, byggherre eller kommun vinner Skånes arkitekturpris!

Skånes arkitekturpris delas ut av Region Skåne i samarbete med Sveriges Arkitekter. 

Vinnaren av arkitekturpriset utses av en jury. De nominerade objekten ska vara belägna i Skåne och för att vinna utmärkelsen ska pristagaren ha tagit tillvara på den omkringliggande miljöns kvaliteter och utvecklat den skånska identiteten vidare.

Nominera till Skånes arkitekturpris 2019

Nominera Skånes starkaste miljökämpar

Känner du någon som gjort fina insatser för miljön i Skåne? Nu kan du nominera dem till Region Skånes miljöpriser och -stipendier.

Miljöpriset på tilldelas den eller de som gjort värdefulla insatser för miljön eller vars forskning inom miljö är av betydande vikt.

Förutom miljöpriset delas två miljöstipendium ut. Du kan både nominera och ansöka till miljöstipendierna. Dessutom kommer Region Skånes hederspris delas ut till den som inom ramen för sin tjänst varit pådrivande och visat prov på förtjänstfulla insatser inom miljöområdet.

När juryn utser vinnarna tar de bland annat hänsyn till insatsernas innovativa miljötänk och integrationsarbete med miljöförtecken. 

Nominera till Region Skånes miljöpriser och stipendier

Ansök om Region Skånes miljöstipendier

Stadsodling tog hem miljöpriset 2018

Buddha Browett och Sofia Reuterving, grundare av Los Perros Urban Farming, belönades för sitt engagerade arbete med den ekologiska odlingen på två hektar i centrala Malmö.

— Det betydde jättemycket för oss att få priset! Vi har kämpat stenhårt för att få odlingen att fungera. Så att vinna miljöpriset och få bekräftelse på att fler tror på det vi gör hjälper oss att kunna fortsätta förverkliga vår dröm.

Sofia med odlingens handplog. Foto: Buddha Browett

Miljöhänsyn och hållbarhet genomsyrar hela verksamheten. Arbetet på Los Perros Urban Farming görs för hand och varorna levereras med cykel till både privatpersoner och restauranger.

—Vi odlar utan besprutning och konstgödsel som är bra för både jorden och den biologiska mångfalden. Och vi tycker det är viktigt att visa att matproduktion kan ske på andra sätt än vad vi kanske är vana vid.

Kontakt

Boel Kjellsdotter
Samhällsplanerare
Contact
040-675 38 10

Hanna Negash
Samhällsplanerare
Contact
040-675 38 35

Sara Näsvall
Miljöstrateg
Contact
044-309 32 59