Blåtonad Skånekarta

Kommunrapporter: Näringsliv och arbetsmarknad i Skånes kommuner

Region Skåne har tagit fram kommunrapporter som täcker utvecklingen inom befolkning, näringsliv, arbetsmarknad, utbildning och ekonomi.

Olika delar av regionen följer skilda utvecklingsbanor och möter olika utmaningar. Skåne som helhet följer däremot oftast samma utveckling som riket.

Rapporterna uppdateras löpande i oregelbundet intervall. Här är en översikt av de senaste tre uppdateringarna:

  • 2018-12-18 Sysselsättning och sysselsättningsgrad uppdaterad till senaste år (2017). Bruttoregion, produktivitet och lönesummor uppdaterade till senaste år (2016). Utlandsägda företag uppdaterade till 2017.
  • 2018-08-29 Nyföretagande uppdaterat till 2017, branschfördelade aktiva företagare uppdaterade till 2016. Ett nytt avsnitt om bostadsbyggande och bostadsbestånd har tillkommit. Förbättrad layout av tabeller.

  • 2018-04-25 Uppdateringar: Befolkning, Största arbetsgivare och Arbetslöshet har uppdaterats till 2017. Befolkningens utbildningsnivå och Yrkesstatistiken har uppdaterats till 2016. Övergång till högskola inom tre år efter avslutad gymnasieutbildning avser nu utgångna elever läsåret 2012/13. Bruttoregionprodukt, Produktivitet och Daglönesummor har uppdaterats till 2015. Skattekraftsavsnittet har uppdaterats till 2018.

Kommunspecifika rapporter:

Bjuv kommun
Bromölla kommun
Burlöv kommun
Båstad kommun
Eslöv kommun
Helsingborg kommun
Hässleholm kommun
Höganäs kommun
Hörby kommun
Höör kommun
Klippan kommun
Kristianstad kommun
Kävlinge kommun
Landskrona kommun
Lomma kommun
Lund kommun
Malmö kommun
Osby kommun
Perstorp kommun
Simrishamn kommun
Sjöbo kommun
Skurup kommun
Staffanstorp kommun
Svalöv kommun
Svedala kommun
Tomelilla kommun
Trelleborg kommun
Vellinge kommun
Ystad kommun
Åstorp kommun
Ängelholm kommun
Örkelljunga kommun
Östra göinge kommun

Tack för att du kontaktar oss, vi har tagit emot dina synpunkter

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.
Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter