Test och demomiljöer inom Livsmedel i Skåne
Publiceringsår: 2023 | Utgivare: Region Skåne och RISE
Möjligheten att testa och utvärdera nya processer, tekniker och recept är ett viktigt moment för innovationer på livsmedelsområdet är.
För små och medelstora företag och start-ups kan ekonomin vara begränsad och utrymme för att bygga upp egna testmöjligheter för innovation finns oftast inte.
Projektet har gått ut på att göra en kartläggning av befintliga anläggningar för test och demo relaterade till livsmedelsområdet. Projektet är initierat och finansierat av Region Skåne och kartläggningen har gjorts med Skåne som utgångspunkt men omgivande regioner har också inkluderats (Blekinge, Småland, Halland och Västra Götaland.)
Kartläggningen har utförts genom sökningar på internet, genomgång av befintliga påbörjade sammanställningar av testbäddar i och kring Sverige, och kontakt med berörda regioner, företagsinkubatorer, science parks och andra aktörer på livsmedelsområdet.
-
Ämnesområde:
- Forskning och innovation
- Näringsliv
- Livsmedel
Senast uppdaterad: 13 februari 2024
Fick du hjälp av informationen på denna sida?