
Skånes livsmedelsstrategi 2030
Publiceringsår: 2017 | Utgivare: Region Skåne
Livsmedelsstrategin "Smart mat" är en gemensam utvecklingsstrategi för mat- och livsmedelsproduktion med koppling till hälsa och hållbarhet.
Den regionala delen av strategin är ett resultat av ett flertal dialogmöten med livsmedels- och utvecklingsaktörer i Skåne. Strategins nationella och internationella del bygger på det kompletterande utvecklingsarbete som
skett under 2017.
För att förverkliga våra vägval har vi preciserat fem strategiska samhandlingsområden, som vi utvecklar i strategin. Dessa områden är:
- Regler och villkor
- Cirkulärt och biobaserat livsmedelssystem
- Mat för livskvalitet och hälsa
- Digitaliserad konsumentmarknad och livsmedelsproduktion
- Ny kunskap, innovation och entreprenörskap
Regionstyrelsen antog den skånska livsmedelsstrategin i december 2017. Under 2024 pågår en översyn av strategin.
Här kan du läsa mer om översynen.
Livsmedel – ett område med tillväxtpotential i Skåne
Region Skåne skapar förutsättningar för starkare innovationsförmåga och insatser för att öka produktiviteten i Skåne. Vi samlar parter i Skåne för gemensamt agerande och driver på specifika insatser för att bland annat öka samverkansforskning och tillgång till testmiljöer. Forsknings- och innovationsrådet i Skåne arbetar med sex specialiseringsområden med tillväxtpotential, där ett av dessa sex utvalda områden är Livsmedel.
På sidan Livsmedel kan du läsa mer om de insatser som Region Skåne är delaktig i inom livsmedelsområdet.
Kontakt
-
Jenny Bergsten
Näringslivsutvecklare livsmedel- E-post: Jenny.Bergsten@skane.se
-
Ämnesområde:
- Hälsa
- Miljö och klimat
- Livsmedel
Senast uppdaterad: 16 februari 2024
Fick du hjälp av informationen på denna sida?