Webbinarium om pendlingen över sundet

Sedan 2015 har det varit ovisst hur många personer som bor på ena sidan Öresund och jobbar på andra efter att utlämning av statistik upphört mellan Sverige och Danmark.

 

I februari 2022 släpptes nya siffror och från den 3 maj öppnar Region Skåne en ny version av Öresundsdatabasen - Örestat. I databasen finnas detaljerade data för gränspendlingen så som kön, bransch, sektor och ålder för pendlarna.

I samband med släppet av den nya uppdaterade databasen hålls ett webbinarie där Region Skånes samhällsanalytiker berättar om hur pendlingen över sundet har förändrats och utvecklats under åren, presentera aktuella fakta och berätta hur den nya metoden gör det möjligt att återigen följa pendlingen över sundet.

Medverkar gör Johanna Lundström och Christian Lindell från Region Skåne samt Jacob Solander från Danmarks Statistik. Modererar gör Sofie Andersson från Region Skåne.

Pendling över Öresund - webbinarium 2022-05-03

Obs: Statistiken för pendlingen mellan Sverige och Danmark har reviderats efter att videon spelats in, vilket fått till följd att nedgången av pendlingen vid införandet av gränskontroller 2015 och vid pandemin 2020 blev betydligt kraftigare än tidigare redovisats.

Läs mer om:
Öresundsdatabasen och pendling över Sundet