Årets kreativa vinnare utsedda

Glasvaser och fiskuppfödning – det var skilda saker som belönades då Region Skåne förra veckan delade ut sina årliga priser och stipendier inom miljö, design och arkitektur.

– I Skåne finns otroligt många kreativa människor som aldrig slutar blicka framåt och som hela tiden utvecklar nya hållbara produkter och tjänster. Detta vill vi ju såklart belöna, för det är denna innovationskraft som för Skånes utveckling framåt, säger Ulrika Geeraedts, utvecklingsdirektör på Region Skåne.

Priser inom miljö

Region Skånes miljöpris delades mellan två vinnare. Marint Kunskapscenter i Malmö belönades för sina kunskapshöjande insatser för barn, unga och äldre. Gårdsfisk i Kristianstad föder upp fisk på en gård och metoden etablerar ett helt kretslopp kring fisken som resulterar i hållbart odlad fisk.

Det delades även ut miljöstipendier; till trelleborgaren Maria Glawe för Sustainable Stories och till konstnären Caroline Mårtensson.

Catarina Rolfsdotter Jansson tilldelades Region Skånes hederspris i miljö för sitt engagemang i miljöfrågor de senaste 25 åren.

Skånes arkitekturpris

Skånes arkitekturpris 2019 tilldelades Brf. Shiitake i Malmö, med Hauschild+Siegel som arkitekt och byggherre.

Radhusen och området har utformats för att skapa rum för både samvaro och enskildhet, här finns privata respektive gemensamma rum och funktioner såväl utomhus som inomhus.

Stipendier till designers

Victor Isaksson Pirtti och Axel Landström är årets designstipendiater inom kategorin sistaårselev/nyutexaminerad designer. Region Skånes stipendiater för etablerad designer gick till Yuki Tango och Jonas Larsen för deras unika glasvaser. 

Tack för att du kontaktar oss, vi har tagit emot dina synpunkter

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.
Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter