Skåneleden prisbelönad av global vandringsapp

Varje år utser den globala outdoor-appen ViewRanger tio organisationer som utmärkt sig när det gäller digitala guider. I år har Skåneleden tilldelats priset Top Publisher Award 2018.

Under våren 2018 har Stiftelsen Skånska Landskap arbetat, på uppdrag av Region Skåne, med att öka Skåneledens synlighet i plattformar som används av vandrare över hela världen. En av de mest populära är ViewRanger.

Efter vårens insatser finns nu samtliga av Skåneledens etapper publicerade som nedladdningsbara rutter med gps-koordinater, information om etapplängd, höjdkurvor och svårighetsgrad. 

Arbetet har nu också gett resultat i form av ViewRanger Top Publisher Award 2018, som visar att Skåneleden lyckats med att skapa intressanta och engagerande digitala guider med hög kvalitet och många nedladdningar. 

Om ViewRanger

ViewRanger är en global navigeringsapp som används av friluftsentusiaster världen över. Både organisationer och privatpersoner kan publicera digitala guider för att hjälpa besökare ut i naturen.

Varje år utses tio  vinnare som utmärkt sig när det gäller att skapa "outstanding digital content, including route descriptions, turn-by-turn directions and photos to share with the growing ViewRanger outdoor community." 

Att finnas på globala plattformar är ett viktigt sätt för Skåneleden att nå ut till nya målgrupper och finnas där besökarna finns, både i Sverige och internationellt.

Tack för att du kontaktar oss, vi har tagit emot dina synpunkter

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.
Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter