Skolklass

Vinnare i Skåneracet utsedda

Vinnarna av Skåneracet 2018 är Lag Soffe på Sofielundsskolan. Laget hade alla rätt på frågorna och svarade närmast på utslagsfrågan. Bra jobbat!

Skåneracet är en tävling för alla skånska elever i årskurs 6. Under valfri dag i maj har skolklasser tillsammans med lärare fått resa vart de vill med Skånetrafiken.

Lag Soffe tog en tur till Domkyrkan i Lund, gick vilse på Söderåsen och avslutade med shopping på Emporia. Vinsten firades med varsitt jojo-kort laddat med 500 kronor, glass och ett diplom som genast sattes upp på den gemensamma anslagstavlan.

Om Skåneracet

Skåneracet är ett initiativ från Klimatsamverkan Skåne med syftet att uppmuntra till klimatsmart resande. Projektet drivs och finansieras av Region Skåne. Under resdagen kan klasserna samla poäng genom att svara på frågor om bland annat hållbart resande i Skåneracets app. I år har andelen deltagande elever i Skåne ökat från 12 till 30 procent. Hela 4089 ressugna elever anmäldes till Skåneracet 2018.

Tack för att du kontaktar oss, vi har tagit emot dina synpunkter

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.
Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter