• Bebisträffar är en del av Bokstart Perstorp, där Kristina Ling är projektledare. Foto: Mari Löf.

Bygger relationer med de allra minsta Perstorpsborna

Bebisträffar i samarbete med Familjens hus är stommen i Perstorps biblioteks Bokstartsprojekt som nyligen beviljades 160 000 kronor från Kulturrådet.

Vi ställde några frågor till projektledaren Kristina Ling på Perstorps bibliotek:

Vad handlar ert Bokstartsprojekt om?

Stommen i mitt bokstartsprojekt är Bebisträffar som jag håller i samarbete med Familjens hus. Jag bjuder på frukost, umgås, pratar språkutveckling, och läser en saga. På sommaren ses vi i parken för sagostund och fika.

Vad är bakgrunden till att ni vill starta det här projektet?

Innan projektet hade vårt bibliotek nästintill inga aktiviteter som riktade sig till de yngsta, och inte heller vare sig lokaler eller pinaler som passade för det. Bokstart och Stärkta bibliotek har gjort det möjligt för oss att arbeta med vår hörsal så att den nu funkar för massor med olika aktiviteter och målgrupper.

Vad hoppas ni att det ska leda till?

Mitt bokstartsprojekt handlar kortfattat om att bygga relationer med de allra minsta Perstorpsborna och deras vuxna. Jag vill ta bort trösklarna och göra det tryggt och enkelt att besöka biblioteket.

Vilken del i arbetet ser ni mest fram emot och varför?

Jag ser mest fram emot att träffa familjerna över tid. Redan nu känns det som att vi börjar känna varandra vid namn och som att det är fler familjer som letar sig in på barnavdelningen för att låna en bok eller sitta ner en stund för att läsa en stund och titta på fiskarna.

Vad händer härnäst i projektet?

Härnäst är det dags för årets sista bebisträff med julmys som tema, och planering för kommande år såklart.