Lena Arborelius ny utvecklare bibliotek

Från den 30 augusti får Region Skånes kulturförvaltning en ny utvecklare bibliotek med särskilt ansvar för Digitalt först.

Lena Arborelius kommer närmast från en tjänst som utbildningsansvarig, utbildare och projektledare på Axiell Sverige, där hon har arbetat i 18 år i olika positioner. Hon har haft en konsultativ, utåtriktad roll med fokus på att utbilda och stödja bibliotek med olika och varierande behov i digitala systemlösningar.

Lena är utbildad bibliotekarie och har tidigare arbetat cirka tio år på folkbibliotek och på pedagogiska centralen i Malmö med skolbiblioteksutveckling.

– Lenas stora intresse för pedagogik och erfarenhet av att utveckla, samordna och genomföra kompetensutveckling kommer väl till pass i det nationella uppdrag som den regionala biblioteksverksamheten nu ska starta för folkbiblioteken i länet, säger Maria Tsakiris, enhetschef på Region Skånes kulturförvaltning.

Lena Arborelius

Lena Arborelius ser fram emot sitt nya uppdrag, och har redan nu en hälsning till folkbiblioteken:

– Vad behöver ni ute på de skånska biblioteken, vad gäller kompetensutveckling inom digitala tjänster? Det undersöker vi tillsammans. Vilket spännande uppdrag! Vi ses snart.

Tack för att du kontaktar oss, vi har tagit emot dina synpunkter

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.
Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter