Paola Ciliberto blir utvecklare film och rörlig bild

Paola Ciliberto blir projektanställd utvecklare inom området film och rörlig bild på Kultur Skåne från mitten av augusti och ett år framåt.

- Kulturrådet har uppmärksammat Skånes ambitiösa arbete med handlingsplan för film och rörlig bild och tilldelat Region Skåne ytterligare medel under 2017 för att bland annat stärka förutsättningarna och infrastrukturen för konstnärlig utveckling inom film och rörlig bild. Det leder till att vi nu projektanställer ytterligare en utvecklare inom området, berättar enhetschef Maria Tsakiris.

Paola Ciliberto är idag filmkonsulent och verksamhetsledare för Film på Gotland, som finns inom Region Gotlands organisation. Paola har varit verksam på Gotland i 10 år och har bidragit starkt till att utveckla Gotland som filmregion. Hon har arrangerat många filmevents och festivaler och deltog i arbetet med att starta Bergmanveckan. Hon har bland annat varit en av de drivande i skapandet av Bergmancenter på Fårö. Hon startade talangdagarna tillsammans med Film i Skåne och Boost Hbg med flera, som samlar filmare från hela landet på Fårö under Bergmanveckan.

Sedan 2014 har hon varit projektledare för ett nytt filmresidensprogram, "Gotland Film Lab", som är ett samarbete mellan Baltic Art Center, Visby International Composers Centre, The Bergman Estate på Fårö och the Baltic Centre for Writers and Translators.

- Paolas stora intresse för att stärka filmen som konstart och det initiativ som hon har tagit kring "Gotland Film Lab" passade perfekt på den profil vi sökte för tjänsten. Vi hälsar Paola Ciliberto varmt välkommen till Kultur Skåne, säger Maria Tsakiris.

- Jag ser med spänning fram emot att bidra till arbetet med konstnärlig utveckling av den rörliga bilden i Skåne, säger Paola Ciliberto.

Tack för att du kontaktar oss, vi har tagit emot dina synpunkter

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.
Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter