• Elza Dunkels, docent i pedagogiskt arbete vid Umeå universitet. Fotograf: Gitta Wilén.

Järnvägssjuka, fake news och juvenism – om unga och digitalisering

Den 11 mars föreläser Elza Dunkels för bibliotekspersonal och berättar om sin forskning kring unga och nätet. Föreläsningen är kostnadsfri och genomförs digitalt.

Elza Dunkels är docent i pedagogiskt arbete vid Umeå universitet och har forskat om nätkulturer och barns och ungas nätanvändning. Utöver sin forskning arbetar Elza mycket med att folkbilda och delta i samhällsdebatten. Som opinionsbildare tar hon ställning för barns och ungas rättigheter till digital kompetens. 2019 utsågs Elza till Årets nätängel, ett pris instiftat av MySafety för att motarbeta näthat och främja nätkärlek.

I sin forskning om unga och nätet använder Elza Dunkels teknikhistorien och synen på barn för att hitta förklaringsmodeller, förstå samtida nätkulturer och föreslå vägar framåt. Målet med föreläsningen är att ge tankeverktyg som kan användas i din profession.

Föreläsningen ingår i en serie med kompetensutvecklingsinsatser på temat digital biblioteksverksamhet med fokus på barn och unga. Serien arrangeras av Biblioteken i Kristianstad i samarbete med Region Skåne, som en del i projektet Digitalt först med användaren i fokus. Föreläsningen är kostnadsfri och genomförs i det digitala verktyget Zoom.

Anmäl dig senast 4 mars

Du måste tillåta att cookies används för att kunna skicka formuläret. Cookies används här som ett skydd mot spammejl.

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.
Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter