• Non Raagaard från Hemkodat. Foto: Sarah Granholm, Kristianstads kommun.

Hemkodat – digitalt skapande av unga för unga

Den 29 april föreläser Non Raagaard och Karina Isahanova om att väcka lusten för teknik, programmering och digitalt skapande hos barn och unga. Föreläsningen är kostnadsfri och genomförs digitalt.

Non Raagaard är killen bakom den ungdomsdrivna organisationen Hemkodat. Tillsammans med sitt team, ett gäng pedagoger i åldern 16-21 år, arbetar han för att göra teknik, programmering och digitalt skapande roligt, spännande och utmanande för och med barn och unga. Karina Isahanova har arbetat som Hemkodat-pedagog och har bred erfarenhet av digital biblioteksverksamhet. Teamet genomför workshops och kurser i allt från robotbyggande till spelprogrammering och filmanimation över hela landet.

Hemkodats ambition är att väcka lusten för digitalt skapande och visa att teknik inte behöver vara krångligt eller svårt – vare sig för bibliotekspersonalen eller för de unga biblioteksanvändarna. Målet med föreläsningen är att inspirera till digitalt skapande och ge konkreta verktyg som du kan testa i din verksamhet. 

Föreläsningen ingår i en serie med kompetensutvecklingsinsatser på temat digital biblioteksverksamhet med fokus på barn och unga. Serien arrangeras av Biblioteken i Kristianstad i samarbete med Region Skåne, som en del i projektet Digitalt först med användaren i fokus. Föreläsningen är kostnadsfri och genomförs i det digitala verktyget Zoom.

Anmälan är nu stängd.