Sätt kryss i kalendern för Spelkunnighetsdagen

Den 2 oktober bjuder Region Skåne och Game Habitat in till en introduktion till spel från många olika perspektiv. Vad är egentligen spel och vilken roll har spelkulturen idag?

Spelkunnighetsdagen sker online och riktar sig till alla intresserade - men särskilt till dig som kommer i kontakt med spel, spelkultur och spelare i ditt yrke som exempelvis bibliotekarie eller pedagog. 

Under dagen ges en introduktion till spel från många olika perspektiv. Föreläser gör bland andra spelforskaren Jonas Linderoth och barn- och ungdomsvetenskapsforskaren Björn Sjöblom. Speldesignern Bobbi A Sand ger sin syn på spel och berättande. Bobbi presenterar också projektet Spelkunnighet och spelskapande för barn och unga tillsammans med Oscar Wemmert. Det blir också samtal med spelutvecklare, som delar med sig av hur de använder spel för att uttrycka sig själva. Dagen modereras av Johanna Koljonen.

Mer information kommer i slutet av augusti.

Tack för att du kontaktar oss, vi har tagit emot dina synpunkter

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.
Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter