• Emanuel Karlsten. Foto: Stina Stjernkvist

Emanuel Karlsten: Hur stärker vi förtroendet för demokratin?

Den 21 oktober bjuder Sjöbo bibliotek in till en föreläsning med Emanuel Karlsten om bibliotekens roll i att skapa förtroende för demokrati.

Hur stärker vi förtroendet för demokratin? Svenskarnas förtroende för myndigheter, medier och institutioner är högt - men polariserat. Utmaningen är att nå dem som känner sig svikna av samhället. Som söker sig allt djupare ner i digitala kaninhål med alternativa, falska sanningar.

Bibliotek har en unik roll som en sekulär kyrka i byn. Hur ser vi till att vara en samlande yta, som fångar upp och hjälper vidare den som slutat tro att någon lyssnar på dem.

Emanuel Karlsten är en av Sveriges mest anlitade föreläsare om digitalisering och sociala medier. Bland tidigare kunder finns både internationella konferenser och ideella föreningar. Föreläsningarna är tempofyllda och exempelfokuserade där alla ska kunna ta med sig något handgripligt som kan förändra arbetssituationen redan nästa dag.

9.00 – 9.30 Mingelfrukost (tänk på avstånden!)

9.30-11.15 Hur stärker vi förtroendet för demokratin? Föreläsning med Emanuel Karlsten

11.15-12.00 Diskussion/workshop utifrån föreläsningen. Möjlighet att delta även digitalt.

Vi bjuder på fika.

Målgrupp: Bibliotekspersonal

Du kan delta på plats på Sjöbo bibliotek eller digitalt.

Vi följer myndigheternas rekommendationer kring Covid-19, ändringar i programmet kan komma.

Anmälan är nu stängd.

Tack för att du kontaktar oss, vi har tagit emot dina synpunkter

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.
Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter