Delaktighet för barn i bibliotekens verksamhet

Tisdag 8 september bjuder Biblioteken i Malmö in till en förmiddag med lansering av en inspirationsbok om delaktighet på bibliotek för de yngsta barnen.

Välkomna till lanseringen av inspirationsboken om delaktighet för de yngsta barnen!

Med utgångspunkt i delaktighet undersöks hur barnkonventionen kan genomföras i praktiken i bibliotekens vardagliga arbete. Personal från Biblioteken i Malmö kommer att berätta om erfarenheter av att jobba med barns delaktighet från tre olika perspektiv: relationellt, rättighetsbaserat och genom en möjliggörande miljö.

Med boken vill de visa på enkla sätt att lyssna till och ta små barns åsikter på allvar. Vi får också ta del av en inspirationsföreläsning av författaren Ylva Mårtens, legendarisk radiojournalist med program som Barnen i P1 och Barnens romanpris.

Målgrupp är alla som är intresserade av bibliotekens delaktighetsarbete med små barn. 

Program

8.45 Drop in – fika

09.00 Hej och välkomna!

09.10 Strategiskt barnrättsarbete på Region Skånes kulturförvaltning, Camilla Sjöstrand, utvecklare barn och unga

9.30 Presentation av inspirationsboken ”Delaktighet för barn 0-8 år på biblioteken i Malmö – inspiration, metoder och erfarenheter” med praktiska exempel på delaktighetsarbete.

10:10 Paus  

10.20 ”Att lyssna till och ta barn på allvar”, inspirationsföreläsning med Ylva Mårtens, radiojournalist.

11.25 Frågestund 

11.45 Avrundning och utopier för framtiden.

Möjlighet att delta digitalt finns, länk och information skickas till alla som anmäler sig. Veckan innan arrangemanget kommer vi fråga dig som anmält dig om du vill delta på plats eller digitalt.

Anmäl dig senast 28 augusti!

Namn * Obligatoriskt fält.
E-post * Obligatoriskt fält.
Organisation
Eventuell specialkost
Tillgänglighet

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.
Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter

Tack för att du kontaktar oss, vi har tagit emot dina synpunkter

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.
Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter