Det litterära samtalet

Den 6 september organiserar Region Skånes Kulturförvaltning tillsammans med Kristianstads bibliotek ett seminarium kring det litterära samtalet i anslutning till Kristianstad Bokfestival.

11.00 – 12.00 – ATT LEDA OCH LÄSA I BOKCIRKEL

Lena Kjérsen Edman är bibliotekarie och har både arbetat som litteraturpedagog och varit lektor vid Umeå universitet. I början av året kom hennes senaste bok Vad ska vi läsa i bokcirkeln? Lästips och hur vi får fart på samtalet. Hennes erfarenhet av bokläsande och litteratursamtal är stor och hon kommer att föreläsa med utgångspunkt från boken i bokcirklar, val av upplägg och de viktiga samtal som läsupplevelser kan generera.

12.00 – 13.00 – LUNCH I CAFÈ BISTRO

 13.00 - 14.15 – FOLKETS HÖRNA

Folkets hörna är en scen för texter under arbete där författare får en chans att läsa upp sina pågående skönlitterära skrivprojekt för en publik och få respons under skrivprocessen. Var med i ett levande textsamtal med författarna Cilla Nauman och Johan Landgren. Samtalet leds av Folkets hörnas två erfarna skrivpedagoger Therese Granwald och Johan Blomgren.

14.15 – 15.00 - KAFFE. KORT INFORMATION OM HÖSTENS SPÄNNANDE KURS - ATT LEDA FÖRFATTARSAMTAL

Kerstin Önnebo är utbildare i bland annat kreativt skrivande, podcastande och sociala medier. Hon berättar utifrån sin långa erfarenhet om grunderna i ett bra författarsamtal.

15.00- 16.00 - EMMA OCH LISEN ADBÅGE - SPRÅK, KREATIVITET OCH BARNETS PERSPEKTIV

Systrarna Emma och Lisen Adbåge är båda författare och illustratörer med breda produktioner bakom sig och är ständigt aktuella med såväl egna som gemensamma projekt. De har hyllats för sina gestaltningar av barnets perspektiv i bilderböckerna Gropen (Emma Adbåge) och Dom som bestämmer (Lisen Adbåge), liksom för sitt lekfulla förhållningssätt till text och bild. Emma och Lisen samtalar om språk, kreativitet, skapande och barnets perspektiv tillsammans med Elisabet Radeklev, universitetsadjunkt vid Högskolan i Kristianstad.

Anmäl dig senast den 23 augusti

Namn * Obligatoriskt fält.
Titel * Obligatoriskt fält.
Organisation * Obligatoriskt fält.
E-post * Obligatoriskt fält.
Specialkost
Tillgänglighet

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.
Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter

Tack för att du kontaktar oss, vi har tagit emot dina synpunkter

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.
Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter