Kompetensutveckling om ADHD

Fredagen den 23 november bjuder Helsingborgs museer in till föreläsningen "Underbara ADHD" på Dunkers kulturhus.

Hur är det att växa upp och leva med ADHD - utan att veta om det? I den här inspirationsföreläsningen delar Underbara ADHDs grundare Georgios Karpathakis Jaenson med sig av egna erfarenheter och upplevelser som tar med publiken på en känslomässig berg- och dalbana.

Föreläsningen innehåller även en vetenskaplig introduktion till samlingsnamnet neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) och diagnoserna, inklusive orsaker och kärnsymptom, som ingår i begreppet. Dessutom delar Georgios med sig av olika beprövade metoder kring bemötande och förhållningssätt för att bemöta personer med NPF.

Drygt 5 % av barn i skolåldern och 2,5 % av den vuxna befolkningen i Sverige beräknas ha ADHD. Med syfte att öka kunskapen och kompetensen kring ADHD bjuder Helsingborgs museer in personal från kulturarvs- och bibliotekssektorn i Skåne till en föreläsning.

Praktisk information

Målgrupp: Personal från kulturarvs- och bibliotekssektorn i Skåne.

Helsingborgs museer bjuder på kaffe/te och kaka. Ange eventuell specialkost i anmälningsformuläret.

Arrangemanget är gratis och finansieras av Region Skånes bidrag för kunskapsdelning inom kulturarvsområdet.

Anmälningsformuläret är stängt.

Tack för att du kontaktar oss, vi har tagit emot dina synpunkter

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.
Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter