
Konferens: Framtidens bönder
Välkomna till en heldag fylld med spännande föreläsningar, diskussioner och möten med framtidens matentreprenörer. Prova på småskalig matproduktion och lär dig odla svamp och microgreens. Inspireras av Botildensborgs hållbara mat och unika miljöer mitt i Malmö.
Program
- Skånsk Livsmedelskompetens - satsning för att hitta framtidenskompetens. Talare: Anders Elmevik, projektledare Region Skåne
- Tre initiativ för framtiden:
- Växande möten – ett sätt att skapa en levande landsbygd. Talare:
Helena Kurki Innovationscenter för Landsbygden. - Grön Framtid – utbildning av lärare för starta odling i klassrummen. Talare: Anton Castenberg Stiftelsen Botildenborg.
- Strategisk kompetensförsörjning för livsmedelsindustrin. Talare:
Annhild Månsson IUC Syd.
- Växande möten – ett sätt att skapa en levande landsbygd. Talare:
- Studiebesök på Botildenborg (utomhus)
- Workshop (utomhus): Lär dig odla svamp och microgreens!
- Lunch – grön buffé med grönsaker från Botildenborgs gård
- Haver to Maver – Skolträdgårdar i Danmark. Talare: Camilla Roed Otte.
- Paneldiskussion: Hur lockar vi framtidens bönder?
Anmälan
Anmäl dig till info@botildenborg.se innan den 6 september 2023.
Konferensen arrangeras av Stiftelsen Botildenborg och Region Skåne.