• Vuxna och barn i färgglada kläder står med hemgjorda flaggor. De är glada.

    Bild från Skånes Dansteaters projekt Time Loops när de var på plats i Knislinge. Foto: Gwyn Emberton

Webbinarium: Samskapade dansföreställningar

Den 12 oktober bjuder Region Skåne in till en träff där Gwyn Emberton och Marie Norrthon från Skånes Dansteater berättar om sina erfarenheter från att arbeta i ett deltagarbaserat projekt.

Är du nyfiken på communitykonst och -kultur och deltagarbaserat arbete? Välkommen till det andra av tre webbinarier där du möter projektledare som fördjupat berättar om sitt arbete och sina projekt. Hur de gått till väga? Vad de lärt sig? Vad har projekten lett till och vad kan vara framgångsfaktorer?

Time Loops – samskapade dansföreställningar

Skånes Dansteater fick hösten 2021 stöd för projektet Time Loops som riktade sig till barn, ungdomar och vuxna och genomfördes på flera orter i Skåne. Deltagare rekryterades genom lokala samarbeten med föreningar och kommunala verksamheter. Fyra professionella dansare från Skånes Dansteater undersökte teman som gemenskap, plats och tid tillsammans med deltagarna på respektive ort. Projektet mynnade ut i samskapade föreställningar som visades utomhus.

Webbinariet hålls på engelska.

Bakgrund

Hösten 2021 gjorde Region Skåne en utlysning som skulle stödja utforskande arbete med communitykonst och -kultur och deltagarbaserad kultur. Syftet var att öka invånarnas inflytande och delaktighet i utbudet av konst och kultur i Skåne.

I januari 2023 arrangerade Region Skåne en välbesökt konferens om deltagarbaserad kultur. Efter konferensen kom det in önskemål om att få veta mer om de projekt som presenterade sitt arbete. Deltagare på konferensen vill få veta mer om hur projekten genomförts och få möjlighet att ställa frågor. 

Anmälan

Anmäl dig via formuläret nedan så skickar vi en länk till webbinariet dagen före.