Kurs i konstkritik - distans

Vill du gå en kurs i konstkritik? För att öka den generella kompetensen i att recensera konst och läsa konstkritik erbjuder Sörängens folkhögskola i samverkan med Regionsamverkan Sydsverige kursen.

Kursen vänder sig till dig som arbetar med konst, konstkritik och/eller skrivande. Eller till dig som har ett stort intresse för konst eller konstkritik. Detta är lika mycket en kurs i skrivande och läsande som i seende. Kursen kommer bestå av tre distansträffar och en samling på plats på Halmstad konsthall. Kursledare är Sara Arvidsson som är konstkritiker och frilansskribent. Hon har varit verksam som konstkritiker i drygt tio år och skriver regelbundet för bland annat Göteborgs-Posten. 

Kurstillfällen

30 september, distansträff
7 oktober, samling Halmstad konsthall
14 oktober, distansträff
21 oktober, distansträff

Tider för distansträffarna är alltid kl.10:00-12:00. Samlingen på Halmstad konsthall är från 13.00. Program som används för distansträffarna är Zoom.

Kostnad

Kursen är avgiftsfri. Eventuella reskostnader ersätts med upp till 1000 kr mot uppvisande av kvitton.

Bakgrund

Kursen i konstkritik genomförs inom ramen för Regionsamverkan Sydsverige (RSS) särskilda satsningar på bild- och form i Sydsverige. Regionsamverkan Sydsverige är ett samarbetsorgan för Sveriges sex sydligaste regioner och arbetar för en långsiktig hållbar utveckling för Sydsverige och består av regionerna Skåne, Blekinge, Halland, Kalmar, Jönköpings län och Kronoberg.

Sista ansökningsdag är 16 september

Kurs i konstkritik - distans (rjl.se)