Bildkollage med tidningsklipp om konst.

Konstkritik i fokus - Konstkritik ur konstnärens synvinkel

Under tre måndagar i oktober bjuder Regionsamverkan Sydsverige in till en föreläsningsserie om konstkritik med Linda Fagerström, konstkritiker.

Alla konstnärer hoppas på recensioner. Samtidigt finns en spridd syn på konstkritiker som negativt inställda granskare, ständigt på dåligt humör. Varifrån kommer denna missuppfattning? Konstkritik uppmärksammar din publik på en aktuell utställning, men utöver det: hur kan konstkritik berika ditt konstnärskap? Dessutom: hur blir man en bättre konstnär genom att läsa konstkritik? Konstnärerna Mats Brate och Pauline Fransson medverkar.

Bakgrund

Konstkritik och pedagogik, konstkritik ur konstnärens synvinkel och konstkritik som motor i samhället är de olika perspektiven på konstkritik i föreläsningsserien med Linda Fagerström, konstkritiker. Programpunkterna sker via teams och vänder sig till dig som är pedagog, konstnär, student, curator, gallerist, tjänsteperson eller politiker.

Linda Fagerström är fil dr. i konstvetenskap, lektor i konstvetenskap vid Linnéuniversitetet, konstkritiker i Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad samt ordförande i Svenska konstkritikersamfundet, AIKA.

Länk till föreläsningen

Kontakt

Anneli Berglund, bild- och formutvecklare Kalmar län anneli.berglund@kalmarkonstmuseum.se